مقالات

شیوه اجرا و ساخت روف گاردن با ترمووود

شیوه اجرا و ساخت روف گاردن با ترمووود

در چند دهه اخیر با وجود رشد جمعیت و افزایش قیمت خانه‌های ویلایی، آپارتمان‌نشینی رواج پیدا کرده است. نداشتن باغچه و فضای باز در محوطه برخی از آپارتمان‌ها، باعث دلگیری فضا و ایجاد حس افسردگی در ساکنین ساختمان می‌شود. بهترین راه‌حل برای بهبود وضعیت این ساختمان‌ها، طراحی و ساخت یک روف گاردن است.

جهت ساخت فضای روف گاردن از متریال مختلفی استفاده می‌شود که از بین آن‌ها می‌توان چوب ترمو را بهترین گزینه دانست. در این مطلب به بررسی شیوه اجرا و ساخت روف گاردن با ترمووود می‌پردازیم و جزئیات آن را بررسی می‌کنیم.

روف گاردن چیست؟

روف گاردن یا بام سبز فضایی سرسبز بر روی پشت‌بام ساختمان‌های مسکونی، تجاری یا اداری است که فضای خوبی را برای لذت بردن از هوای آزاد فراهم می‌کند. این فضا معمولا بر روی بام ساختمان‌های بلند ساخته می‌شود و در آن مواردی مثل آلاچیق یا باغچه به کار می‌روند. معمولا روف گاردن‌ها در چهار نوع متمرکز، گسترده، ترکیبی و مدولار یا جعبه گیاه طراحی و ساخته می‌شوند. در ادامه با هر کدام از انواع روف گاردن آشنا می‌شویم:

  • روف گاردن متمرکز: این نوع روف گاردن که به اسم مقطع عمیق هم شناخته می‌شود، شامل انواع مختلفی از گیاهان بوده و طراحی آن شبیه یک پارک است.
  • روف گاردن گسترده: Green Roof یا روف گاردن گسترده تنها شامل یک یا دو نوع گیاه در محیط کاشت کم عمق است. این سیستم با هدف ایجاد حداقل بار وزن طراحی و اجرا می‌شود.
  • روف گاردن ترکیبی: روف گاردن به شکل ترکیبی از دو سیستم گسترده و متمرکز طراحی می‌شود و ظرفیت بار بیشتری دارد.
  • روف گاردن مدولار: در این نوع طراحی، گیاهان در داخل جعبه‌های مخصوصی رشد داده می‌شوند و تمام یا بخشی از سطح بام را می‌پوشانند.

ساخت روف گاردن با ترمووود

ترمووود یکی از محبوب‌ترین انواع متریال‌ برای ساخت روف گاردن است که نمای شیکی به محیط پشت‌بام می‌بخشد. این چوب با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و زیر نظر کارشناسان تولید می‌شود. در واقع ترمووود نوعی چوب است که با تکنیک‌های اعمال حرارت، ویژگی‌های آن اصلاح شده و بهبود یافته‌اند. ویژگی‌های چوب ترمو سبب شده‌اند که بتوان از این چوب در طراحی فضای درونی و بیرونی ساختمان‌ها استفاده کرد. ترمووود بالکن و روف گاردن از چوب‌هایی مثل سور، کاج، صنوبر و موارد دیگر تولید می‌شود.


کاربرد چوب ترمو را می‌توان در انواع بخش‌های روف گاردن اعم از ساختار آلاچیق، نیمکت‌ها، کف، نرده‌ها و ستون‌های چوبی مشاهده کرد. همچنین ساخت پرگولا با این چوب‌ها محبوبیت زیادی دارد؛ پرگولا سازه‌ای مشبک است که در محوطه روف گاردن ساخته می‌شود. این سازه به جای سقف کامل، سایه‌بانی ساخته شده از چوب دارد که نمای زیبایی به فضای روف گاردن می‌بخشد.

انواع کاربرد چوب ترمو، از طراحی دکوراسیون داخلی تا زیباسازی فضای خارجی ساختمان: شیوه اجرا و ساخت روف گاردن با ترمووود
ساخت روف گاردن با ترمووود

مزایای استفاده از ترمووود در ساخت روف گاردن

ساخت روف گاردن با ترمووود مزایای زیادی دارد. به همین دلیل در انواع پروژه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های مثبت این چوب اصلاح‌شده را بررسی خواهیم کرد:
• مقاومت در برابر پوسیدگی: ترمووود به دلیل ساخته شدن در حرارت بالا، مقاومت بسیار زیادی در برابر فرسایش و پوسیدگی دارد.
• مقاومت در برابر رطوبت: قرار گرفتن طولانی مدت این چوب در فضای مرطوب، باعث آسیب‌دیدگی آن نمی‌شود و به همین دلیل گزینه خوبی برای ساخت روف گاردن ساده است.
• مقاومت در برابر نور خورشید: تابش مستقیم نور خورشید به چوب‌های ترمو، باعث رنگ‌پریدگی و از دست رفتن زیبایی ظاهری آن نمی‌شود.
• چگالی پایین: وزن و چگالی چوب ترمو نسبت به چوب معمولی کمتر است و این عامل بسیار مهمی در طراحی روف گاردن محسوب می‌شود.
• حفظ انرژی: مقاومت ترمووود در برابر تغییر دما سبب می‌شود که این چوب از اتلاف انرژی ساختمان جلوگیری کند و در نهایت انرژی بیشتری صرف شود.
• مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی: چوب ترمو در برابر عواملی مثل قارچ، کپک‌ها و حشرات، مقاومت بالایی دارد و به همین دلیل انتخاب بسیار خوبی برای طراحی و ساخت روف گاردن است.

چوب ترمو یا ترموود، ویژگی‌ها، مزایا و معایب آن: شیوه اجرا و ساخت روف گاردن با ترمووود

مراحل ساخت 
روف گاردن با ترمووود

مراحل ساخت روف گاردن با ترمووود

مراحل ساخت روف گاردن با استفاده از چوب ترمو نسبتا آسان است؛ با این حال به نیروی متخصصی نیاز دارید که بتواند به خوبی فضا را طراحی کند. آشنایی با جزئیات مراحل و نکات ساخت روف گاردن به کمک ترمووود به شما کمک می‌کند که تسلط خوبی بر روی شرایط اجرای پروژه داشته باشید. در ادامه بخش‌های کلیدی از آموزش ساخت روف گاردن با ترمووود را بررسی می‌کنیم.

آشنایی کامل با مراحل تولید ترمووود: شیوه اجرا و ساخت روف گاردن با ترمووود

برنامه‌ریزی و طراحی روف گاردن

مراحل ساخت روف گاردن با استفاده از چوب ترمو نسبتا آسان است؛ با این حال به نیروی متخصصی نیاز دارید که بتواند به خوبی فضا را طراحی کند. آشنایی با جزئیات مراحل و نکات ساخت روف گاردن به کمک ترمووود به شما کمک می‌کند که تسلط خوبی بر روی شرایط اجرای پروژه داشته باشید. در ادامه بخش‌های کلیدی از آموزش ساخت روف گاردن با ترمووود را بررسی می‌کنیم.

برنامه‌ریزی و طراحی روف گاردن

پیش از اقدام به ساخت روف گاردن، باید فضای بام توسط متخصصان مورد بررسی قرار بگیرد. در این مرحله مواردی مانند ابعاد، شکل، نوع اجزای مورد نیاز و سایر گزینه‌ها، مورد بررسی قرار می‌گیرد. برخی از شرکت‌های طراحی با استفاده از برنامه‌های کامپیوتری، پیش‌نمای سه بعدی فضا را طراحی و پس از کسب رضایت کارفرما، عملیات ساخت را آغاز می‌کنند.

زیرسازی مناسب برای نصب ترمووود

اولین مرحله از روش ساخت روف گاردن با ترمووود، زیرسازی اصولی و مناسب است. در این مرحله باید وزن پایه فونداسیون و ستون‌های روف گاردن به خوبی تخمین زده و بازه وزن مجاز مشخص شود. سپس باید شیب مناسبی برای خروجی آب در نظر گرفته شود. روف گاردن به شکل طبیعی فضایی مرطوب تشکیل می‌دهد و زیرسازی نامناسب می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی جبران نشدنی بشود.

دقت کنید که کوچکترین اشکالی در روند زیرسازی می‌تواند باعث اختلال در باقی مراحل یا ایجاد مشکلات در بلند مدت بشود؛ بنابراین بهتر است زمان و هزینه خوبی بر روی مرحله زیرسازی صرف شود. در واقع در پروسه ساخت روف گاردن ارزان نیز باید به مسئله زیرسازی توجه ویژه شود.

نصب تاسیسات پیش از اجرای ترمووود

جهت پرورش گیاهان در فضای روف گاردن باید سیستم آبیاری و زهکشی و در برخی شرایط لوله‌کشی گاز برای تامین سرمایش و گرمایش طراحی شود. جهت زیبایی و حفظ نمای روف گاردن باید این لوله‌ها و شیلنگ‌های آبیاری زیر شبکه‌های آهنی قرار بگیرند تا با ترمووودها پوشیده شوند.

انتقال و اجرای گیاهان در روف گاردن

در این مرحله باکس‌های کاشت گیاهان در جای خود قرار می‌گیرند. این باکس‌ها با مواد ضد زنگ پوشیده می‌شوند و منافذی برای خروج آب در دیواره زیرین آن‌ها تعبیه می‌شود. سپس پارچه‌های نفوذپذیر و صفحات عایقی که توانایی فیلتر کردن مواد را دارند در داخل جعبه جای داده می‌شوند. در نهایت جعبه با خاک پر شده و گیاهان درون آن کاشته می‌شوند.

اجرای ترمووود در روف گاردن

در این مرحله از نحوه ساخت روف گاردن، قطعات ترمووود به فضای پشت‌باز منتقل شده و هر کدام در جای مخصوص خود قرار می‌گیرند. مرحله نصب قطعات ترمووود با استفاده از پیچ‌ها و سیمان‌های مناسب این چوب صورت می‌گیرد.

قیمت ساخت روف گاردن با چوب ترمو

حال که با چگونگی ساخت روف گاردن با ترمووود آشنا شدیم، باید جزئیات هزینه نهایی ساخت را نیز مورد بررسی قرار بدهیم. قیمت ساخت روف گاردن با ترمووود به عوامل زیادی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها شامل هزینه کاشت گیاهان، حقوق کارکنان و مهم‌تر از همه قیمت متریال می‌شود.

هزینه پرداختی برای گیاهان بسته به نوع گیاه و تعداد آن دارد؛ این مسئله بر اساس سلیقه و بودجه مالی شما تعیین می‌شود. استخدام یک تیم مجرب که توانایی طراحی و نصب اجزای روف گاردن را داشته باشند، مسئله بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود. از سوی دیگر باید به هزینه حمل و نقل متریال و گیاهان نیز توجه داشته باشید.


به طور کلی قیمت ترمووود نسبت به سایر چوب‌ها بیشتر است؛ چرا که این چوب ویژگی‌های بهتری نسبت به چوب‌های معمولی دارد. با این حال دوام و طول عمر این چوب‌ها مانع ایجاد هزینه‌های اضافی جهت تعویض و تعمیر می‌شود. در نهایت تخمین هزینه ساخت روف گاردن دشوار است و تغییر در هر کدام از این عوامل می‌تواند باعث تغییر هزینه نهایی شود.

خرید چوب ترمو برای روف گاردن

اگر قصد خرید چوب ترموود و بکارگیری آن در ساخت روف گاردن را دارید، باید چوب را از شرکتی معتبر خریداری کنید. کوچکترین اشکال در پروسه ساخت ترمووود می‌تواند باعث کاهش کیفیت چوب شود و عمر آن را کاهش دهد.

گروه تولیدی جی پی وود از برترین شرکت‌های عرضه چوب‌های ترمو است که با وجود تکنولوژی‌های مدرن و کارشناسان خبره، کیفیت محصول را تضمین می‌کند. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید بهترین ترمووود برای پروژه‌های ساختمانی خود با مشاورین تیم ما در ارتباط باشید.

کلام آخر

روف گاردن فضای سرسبزی بر روی پشت‌بام ساختمان‌ها مرتفع است که محیطی آرام و دلنشین را برای ساکنین به وجود می‌آورد. طی چند سال اخیر طراحی و ساخت روف گاردن با ترمووود محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

به دلیل ویژگی‌های خوب مثل مقاومت بالا و زیبایی ظاهری این چوب‌ها، طراحان تلاش می‌کنند که اغلب قسمت‌های روف گاردن را با استفاده از این متریال طراحی کنند. در این مطلب به جزئیات طراحی و اجرای روف گاردن با استفاده از ترمووود پرداختیم و هزینه‌های احتمالی را تخمین زدیم. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر یا دریافت مشاوره رایگان با تیم جی پی وود در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *