استفاده از چوب ترموود در نمای ساختمان هر روز در حال افزایش است و چشمهایمان دیگر به دیدن ساختمانهای با طراحیهای مدرن و رنگ قهوهای عادت کردهاند. زیبایی و گرمای رنگ چوب دلیل اصلی گرایش افراد به استفاده از آن در کاربردهای مختلف میباشد؛ اما چوبهای طبیعی دوام و مقاومت کافی برای استفاده در فضای باز را ندارند و همین موضوع باعث استفاده از ترموود در موارد متنوع شده است.
زیبایی، دوام، ماندگاری و مقاومت در برابر ضربه و شکنندگی ویژگیهای غیر قابل چشمپوشی چوب ترمو است که در متریالهای دیگر کمتر دیده میشود و به همین دلیل سازندگان و فعالان حوزهی ساختمانی علاقهمند به استفاده از آن در موارد و کاربردهای متنوع هستند. امروزه کاربرد چوب ترمو به استفاده در فضای باز و نمای ساختمان محدود نمیشود. در طراحی داخلی نیز ترموود متریال اصلی و جذاب طراحان دکوراسیون است که با کمی خلاقیت، زیبایی کارشان را چند برابر میکند.
گروه تولیدی جیپی وود در این مقاله پس از بررسی انواع چوب ترموود، شما را با کاربردهای متنوع آن آشنا میسازد. اطلاع از ویژگیهای این متریال زیبا و پرکابرد برای طراحان داخلی و همچنین مهندسان فعال صنعت ساخت و ساز مفید میباشد.
ترموود چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
چوب ترمو را با نامهای ترموود یا ترمو چوب نیز میشناسیم که نام “ترمو” به فرایند ترمو کردن یا روشهای حرارتی برای ایجاد استحکام و مقاومت در چوبهای طبیعی اشاره دارد. ترمو کردن چوب به معنای حذف تمام معایب و ویژگیهای نامطلوب چوب طبیعی مانند پوسیدگی، تغییر رنگ یا تورم و تبدیل کردن آن به یک متریال قابل مصرف در شرایط مختلف آبوهوایی و انواع فضاهای باز و بسته میباشد.
ترموود با خصوصیاتی که در اثر حرارت دیدن تا دمای 220 درجه سانتیگراد پیدا کردهاست بهترین گزینه برای طراحیهای مدرن در فضای باز به حساب میآید. همچنین ترموودها در ابعاد و اندازههای مختلف برش داده میشوند که هر کدام از آنها برای نصب در قسمتهای مختلف ساختمان مناسب هستند.
ترموود مناسب برای انواع دکوراسیون
در کنار استحکام و مقاومت بالا، یکی دیگر از ویژگیهایی که باعث کاربرد چوب ترمو در موارد خاص میشود؛ تنوع طرح و رنگ در آن میباشد و برای یک طراح، این تنوع به معنای داشتن قدرت انتخاب بیشتر خواهد بود.
از طرف دیگر، قابلیت استفاده از ترموود در همهی قسمتهای ساختمان از کف تا سقف و حتی دیوارها و انعطاف پذیری بالای آن در برش زدن و چینش آنها نیز یکی دیگر از مواردی است که باعث میشود طراحان در کاربرد چوب ترمووود در هیچ سبک دکوراسیون دچار محدودیت نشوند و با خیال آسوده ترموود را به عنوان متریال اصلی مورد استفاده قرار دهند.
انتخاب بهترین نوع چوب ترمو برای دکوراسیون داخلی و فضای بیرونی
در مطالب گفته شده با انواع کاربردهای ترموود آشنا شدهاید؛ اما لازم است بدانید ترموودها با توجه به فرایند و میزان حرارتی که در آن تولید میشوند به دو گروه کلاس S و کلاس Dتقسیم میشوند که هر کدام از آنها برای نصب شدن در قسمتهای مختلف ساختمان مناسب میباشند.
انواع پروفیل چوب ترموود
کاربرد چوب ترمووود با توجه به ابعاد (3 تا 6 متر) و همچنین انواع شیاردار یا بدون شیاردار آنها متفاوت است. انواع پروفیل ترموود شامل موارد زیر میباشد:
پروفیل چوب ترموود کف (Deck)
این نوع پروفیل برای محیطهای نمناک مانند کنار استخرها و حیاطها مناسب است. بر روی پروفیل چوب ترموود کف شیارهایی قرار گرفته است که مانع سر خوردن میشوند.
پروفیل چوب ترموود چهار تراش (SHP)
ترموود چهار تراش به دلیل ویژگیهای فیزیکی و فنی متفاوتی که دارد در فضای داخلی و فضای خارجی به ویژه نمای ساختمان و آلاچیقها مورد استفاده قرار میگیرد.
پروفیل چوب ترموود لمبه دار (UTV) و (UTS)
بر روی ترموود لمبه دار قفل و زبانهها وجود دارد که آنها را برای نمای انواع ساختمانهای تجاری، مسکونی و حتی صنعتی مناسب میسازد.
ترموود، پرکاربرد در ساختمان سازی
ترموود امروزه یکی از متریالهای محبوب طراحان دکوراسیون است که در طراحیهای مدرن خود به وفور از آن استفاده میکنند. با یک گشت و گذار کوتاه در شهر به این نتیجه میرسیم که در ساخت و زیباسازی ساختمانهای تجاری و صنعتی نیز همانند ساختمانهای مسکونی ترموود نقش اصلی را ایفا میکند و کاربرد چوب ترمو با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد و ظاهر زیبای آن در بخشهای مختلف ساختمان هر روز در حال بیشتر شدن میباشد. در ادامه به توضیح بعضی از این کاربردها میپردازیم:
انواع کاربرد ترموود
کاربرد چوب ترمو را میتوان در دو دستهی کاربردهای داخل ساختمان و فضای بیرونی تقسیم بندی نمود
کاربرد چوب ترمو در دکوراسیون داخلی
چوبهای ترموود در دکوراسیون داخلی خانهها و ساختمانهای اداری بسیار پرکاربرد هستند که به عنوان مثال میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- سونا و حمام
- کابینتهای آشپزخانه، کمدها و دکور ترموود
- کتابخانه
- دیوارپوش
- انواع کفپوش
- پلهها و قرنیزها
- نردههای راهپله
- پوشش سقف ترموود
- تیوی روم یا دیوار پشت تلویزیون
- ساخت لوازم تزیینی مانند قاب عکس و یا دکور کردن قسمتهایی از ساختمان مانند دیوارهای مهم در اتاقها و سالنهای اصلی
کاربرد ترمو چوب در فضای بیرونی ساختمانها
شاید بتوانیم بگوییم در مقایسه با فضای داخلی، ترموود در فضای بیرونی بیشتر کاربرد دارد، یا به عبارت دیگر هرچند از ترموود در دکوراسیون داخلی نیز استفاده میشود اما کاربرد اصلی آن در فضای بیرونی یا نمای ساختمان است. در ادامه به بعضی از مصارف و کاربردهای ترموود در فضای باز اشاره میکنیم:
- ساخت آلاچیق
- ساخت روف گاردن با ترمووود
- کفپوش حیاط ویلاها و باغها
- پوشش اطراف استخرها
- ساخت راه پلهها در فضای آزاد
- نمای چوبی ساختمانهای آپارتمانی و ویلاها
- ساخت درب و پنجره
- سایهبان و آلاچیق
- سازههای زیرکار
ساخت سونا با ترموود
- بهداشت مصالح به کار رفته در محیطهای با رطوبت بالا مانند استخر و سونا مسئلهی بسیار مهمی است و به دلیل حرارت بالا در فرایند تولید ترموود، این متریال مناسبترین گزینه برای ساخت سونا و استخر است. احتمال وجود قارچها و میکروبها در ترموود صفر است و همچنین امکان نفوذ آب در آن بسیار کاهش یافته است و به همین دلیل طراحان داخلی در ساخت انواع استخر و سونا از ترموود استفاده میکنند.
ساخت روفگاردن با ترموود
- طراحان فضای باز در طراحیهای محوطه ویلاها، حیاطها و پارکها به وفور از ترموود استفاده میکنند. تمایل طراحان دکوراسیون به ساخت روفگاردن با ترموود یا استفاده از ترموود در ساخت انواع میز و صندلی مناسب فضای باز و فلاور باکسها، به دلیل ویژگیهای متفاوت این متریال میباشد.
- ترموود علاوه بر زیبایی، دوام و استحکام بسیار بالایی دارد و به دلیل قابلیت برش دهی بهترین گزینه برای طراحیهای خاص و مدرن به حساب میآید.
دیوارپوش ترموود
انواع ساده و گره پروانهای دیوارپوش ترموود، برای دیوارهای مهم و تأثیرگذار در دکوراسیون منزل مورد استفاده قرار میگیرند. به عنوان مثال دیوارپوش ترموود جایگزین کاغذ دیواری در دیوار اصلی پشت تلویزیون شده است و طراحان دکوراسیون با توجه به سبک طراحی خود میتوانند رنگهای متنوع این دیوارپوشها را برای ایجاد تنوع در فضای داخلی به کار بگیرند.
انواع کفپوش ترموود
کفپوشهای ترموود به دلیل مزایایی که دارند یکی از مناسبترین و زیباترین گزینهها برای طراحی انواع فضاهای داخلی مانند حمام، پشتبام، حیاط، تراس و بهار خواب میباشند. این کفپوشها بسیار جذاب و زیبا هستند و نصب بسیار آسانی دارند.
عدم نیاز به نصاب و زیر سازی در انواع کفپوش ترموود باعث میشود بتوانیم به راحتی از آنها در فضای اجارهای نیز استفاده کنیم. همچنین ترکیب کفپوشهای ترموود با چمن مصنوعی در فضاهای باز مانند باغ و ویلا و همچنان فضای اطراف استخرها زیبایی فضا را چند برابر میکند.
نمای ترموود چیست؟
استفاده از چوب در معماری مدرن بسیار رایج است و امروزه چوب متریال اصلی در طراحی قسمتهای مختلف ساختمان از نما تا کف و حتی زیباسازی فضای خارجی به حساب میآید. ترموود به دلیل حفظ ظاهر زیبای خود و داشتن مقاومت بالا در برابر حرارت و ضربه، بهترین گزینه در طراحی نمای ساختمان است که طرفداران زیادی دارد.
نصب چوب ترموود بسیار آسان است و میتوان آن را به اشکال مختلف نیز تولید و در طراحیهای خاص استفاده نمود.
سقف ترموود
چوبهای متفاوت مانند چوب کاج، چوب راش، چوب توس و چوب زبان گنجشک در ساخت سقف ترموود کاربرد دارند که انتخاب نوع مناسب چوب ترموود برای سقف به پارامترهای مختلفی مانند بودجه، شکل ظاهری و شرایط آبوهوایی محل سکونت بستگی دارد.
بیشترین کاربرد سقف ترموود در بازسازی سقفهای قدیمی است؛ اما به دلیل مزایایی مانند زیبایی و ظرافت، استحکام بالا، عایق حرارتی و صوتی و قیمت مناسب در مقایسه با متریالهای دیگر، طراحان دکوراسیون در طراحیهای خود به ویژه طراحیهای مدرن، از آن استفاده میکنند.
دکور ترموود
ترموود به داشتن ظاهر زیبا و شیک در کنار ویژگیهای منحصر به فردی که دارد؛ در ساخت انواع دکور و تزیینات ساختمانی کاربرد دارد.
سخن پایانی
در این مقاله تلاش کردیم شما را با انواع کاربردهای چوب ترمو آشنا نماییم. با توجه به قابلیتها و مزایای ترموود برای استفاده از آن هیچ محدودیتی وجود ندارد. قیمت ترمووود به دلایلی مانند برند محصول، کیفیت و نوع چوبی که در تولید آن به کار برده شده متفاوت است.
برای استعلام قیمت و استفاده از خدمات مشاوره پیش از خرید چوب ترموود متناسب با نیاز و شرایط آبوهوایی منطقه سکونت خود میتوانید با کارشناسان ما در گروه تولیدی جی پی وود تماس بگیرد.